V úterý dopoledne byla v Rakovníku okradena seniorka. U jedenašedesátileté ženy zastavilo na ulici nezjištěné osobní vozidlo, ve kterém seděla žena a muž. Zlodějka ji oslovila jménem a sdělila jí, že má pro ni přeplatek za elektriku a že za chvíli přijedou k ní domů. Tvrdili, že jí nesou přeplatek – tisíc korun. A skutečně přijeli. V domě pak podvodnice tvrdila, že má pouze bankovku v hodnotě dva tisíce korun a že jí musí vrátit nazpátek.

Rakovničanka tedy šla do vedlejší místnosti pro peníze na rozměnění a poté se vrátila zpět do kuchyně. Podvodnice si řekla o sklenici vody a odlákala tímto pozornost od muže, který se odkradl do místnosti s penězi. Našel deset tisíc korun. Pak odešli. Až po jejich odchodu si poškozená uvědomila, že jí nebyly vráceny peníze a v pokoji zjistila krádež svých úspor. Událost oznámila na místní policejní služebnu.

Popis

K popisu ženy: výška cca 170 cm, obézní postavy, šedivé vlasy, na sobě měla triko a kraťasy. Věk cca 45 let. Muž byl vysoký zhruba 180 cm, hubený, světlé krátce střižené vlasy a zhruba ve stejném věku. Případ se nyní šetří jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.