„Drzost zlodějů nezná mezí,“ komentovala případ Marcela Pučelíková z územního odboru středočeské policie v Berouně. „Kalhoty měl poškozený položeny vedle sebe v rozepnutém stanu,“ konstatovala. Policisté věří, že posun v pátrání po pachateli by mohly přinést případné poznatky od svědků. Ti se mohou ozvat prostřednictvím telefonního čísla 974 872 700 nebo se zastavit na berounském obvodním oddělení.

Policistka Pučelíková současně připomíná základní preventivní opatření pro podobné situace: „Neuvést se do takového stavu, kdy se nejsme schopni probudit v případě vniknutí cizí osoby do stanu.“ Za nejbezpečnější se považuje mít při spánku ve stanu své osobní věci uložené pod hlavou nebo uvnitř zapnutého spacáku. Pokud by tam šťáral někdo nepovolaný, spáče by to mělo probudit.

„Většinou si zloději ani netroufnou tato místa prohledávat, neboť nebudou riskovat vaše probuzení. Pokud stan opouštíte, je vhodné si osobní a cenné věci brát s sebou – a v prázdném stanu je nenechávat,“ nabízí Pučelíková doporučení, které se hodí nejen při kempování u řeky. Podobně by si měli počínat třeba návštěvníci festivalů.

Ilustrační foto.
Kdo házel kameny na auta? Napovědět mohou svědci