Za rakovnickou policii popsal Rakovnickému deníku Jiří Jurgovski, co se vlastně 
v restauračním zařízení na autobusovém nádraží dělo: „Kolem osmé hodiny večerní se padesátiletý muž z Rakovnicka dostal do sporu o peníze s šestačtyřicetiletým mužem. Po prudké hádce vstal od stolu a odešel z baru pryč, ale jen proto, aby se po zhruba dvaceti minutách vrátil zpět s motorovou pilou v ruce."

Motorovku vzápětí nastartoval a začal ohrožovat nejen člověka, se kterým si před pár minutami vyřizoval účty, ale také ostatní lidi v místnosti. Jeden ze svědků nám řekl: „Všichni utíkali pryč. Volali na něj, ať toho nechá a jde pryč!"

Muž ale jakoby neslyšel. Na autobusové nádraží záhy dorazili městští strážníci 
i hlídka policistů.
Vrchní strážník Pavel Škvára konstatoval: „S mužem policisté vyjednávali bezmála tři hodiny. Akce skončila patnáct minut po jedenácté hodině večerní.. Bylo to zřejmě hodně náročné."

A Jiří Jurgovski potvrdil: „Nakonec pilu odložil. Nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví."
Dle našich informací je zadržený muž dost problémovou osobou. V minulosti už měl mít problémy se zákonem. V místě svého trvalého bydliště na Jesenicku se již delší dobu nezdržuje. „Zřejmě někde přespává u známých. V opilosti bývá často agresivní. Říkal jsem si, že je to jen otázka času, kdy zase něco provede," uvedl pro Deník muž, který už s výtržníkem přišel několikrát nechtěně do styku a nepřál si být jmenován.