V noci z pondělí na úterý vnikl zloděj v Rakovníku v Lubenské ulici do vozidla Škoda Octavia. Mluvčí policie Michaela Nováková popsala: „Nezjištěným předmětem rozbil skleněnou výplň okna u předních dveří automobilu a následně odcizil autorádio značky Sony." Škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun.

Proto znovu přinášíme několik rad, jak předejít vloupání do automobilu, a jako příklad uvádíme poslední skutek, který se stal na Rakovnicku. „Dodržujte jednoduchá pravidla na ochranu svých věcí," zdůraznila Nováková.

Nikdy nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle, ani když od svého vozu odcházíte jen na malou chvíli. A už vůbec je nevystavujte v autě tak, aby byly kolemjdoucím na očích!

„Zkontrolujte uzavření oken vždy, když se vzdalujete od vozu, byť jen na chvíli. Pokud parkujete v místech, kde dochází často ke krádežím vozidel, zajímejte se o bezpečnější systém uzamykání," připomněla Michaela Nováková.
Technický průkaz a jiné doklady noste s sebou, neukládejte je v palubní přihrádce, tak jak je to častým, nerozumným zvykem. ⋌