„Celá věc mě moc mrzí, omlouvám se,“ znovu zopakovala ve vyjádření pro Deník. Podle ní jí policisté zastavili v noci v dubnu při dopravní kontrole v Žatci, kvůli koronaviru jí nedali dýchnout ale požádali ji, aby podstoupila rovnou krevní zkoušku. „S tou jsem souhlasila,“ sdělila s tím, že ctí autoritu policie a krevní zkoušku podstoupila.

Senátorka Zdeňka Hamousová v redakci Žateckého a lounského deníku.
Stala se chyba, řekla senátorka Hamousová ke své jízdě pod vlivem alkoholu

Jaký byl výsledek testu neupřesnila, pouze potvrdila, že byl přes jednu promile. S ohledem na středeční jednání v Senátu nechtěla k okolnostem své jízdy pod vlivem alkoholu sdělovat žádné další podrobnosti. „Předpokládám, že na schůzi dostanu prostor se k celé věci vyjádřit,“ řekla.

Zdeňka Hamousová, starostka města Žatec.
Senátorka Hamousová řídila pod vlivem alkoholu. Policie žádá o její vydání

„Záležitostí, zda bych měla ze svých funkcí odstoupit, jsem se nezabývala. Zatím jsem nevyvodila žádné závěry. Věnuji se spíš své běžné pracovní činnosti. Beru to jako osobní selhání, nikomu jsem nezpůsobila újmu na zdraví ani hmotnou škodu,“ přiblížila svůj pohled na věc. „Ale nezáleží to samozřejmě úplně na mně, třeba se zastupitelé většinově shodnou, že je třeba mě odvolat,“ dodala.