Je jím třiapadesátiletý muž 
z Rakovnicka. Další vyšetřování ukázalo, že banka 
v Novém Strašecí nebyla jediná. Muž si se zbraní v ruce přišel pro peníze ještě do banky ve Slaném, Horažďovicích, Podbořanech a Litoměřicích.

To však přiznal až pod tíhou důkazů. Přepadení novostrašecké banky stále popírá. Zřejmě mu to ale není nic platné. Na místě činu kriminalisté našli několik pádných důkazů, které jeho tvrzení rozhodně vyvrátí.
Muž přišel do banky v odpoledních hodinách. Přistoupil k pokladně.

Úřednici za přepážkou předložil list papíru s jasnými instrukcemi. V ruce držel střelnou zbraň. Žena mu vydala několik set tisíc korun. Poté muž z banky utekl.

Kriminalisté okamžitě rozjeli po pachateli rozsáhlé pátrání. Rozeslali přibližný portrét pachatele na všechny policejní stanice a do médií.

Lupiče poznali až policisté z obvodního oddělení v Novém Strašecí při hlídce. Kriminalisté podezřelého muže zadrželi společně se zásahovou jednotkou Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Při prohlídkách v bydlišti zadrženého, ale také v dalších objektech i vozidlech, kriminalisté přišli na řadu již zmiňovaných důkazů. „Při domovních prohlídkách se dále našel předmět podobný krabici, jež lupič vydával za nástražný výbušný systém.Proto na místo přijeli pyrotechnici a předmět zajistili," uvedla tisková mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková. Pachatel byl obviněn ze zločinu loupeže. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

„Kriminalisté děkují veřejnosti a médiím za pomoc při dopadení pachatele," uzavřela Jana Žáčková.