Rakovničtí kriminalisté požádali veřejnost a případné svědky o pomoc nyní, defakto dva týdny po incidentu. Ten se měl stát jedenáctého prosince na vlakovém nádraží krátce před třináctou hodinou. Neznámý útočník měl dát mladistvému jednu ránu pěstí do levého spánku, následně facku a z ruky vytrhnout mobilní telefon a poté v klidu odejít.

Kriminalistům se podařilo zatím zjistit, že dotyčný neznámý agresor měl přijet vlakem krátce před třináctou hodinou ze směru od Loun.
„Policisté mluvili se strojvedoucím vlaku, který uvedl, že by se mohlo jednat o muže ve věku cirka pětatřicet let, měl mít na sobě tmavou bundu s kapucí, kterou měl na hlavě, dále pak tmavé kalhoty, a údajně měl být v podnapilém stavu a také během cesty obtěžovat cestující," řekla Rakovnickému deníku Michaela Richterová, tisková mluvčí rakovnické policie.

Mezi Rakovničany se také šíří spekulace, že onen muž měl také napadnout nějaké ženy poblíž lesoparku Jamka. Ty se ovšem zřejmě nezakládají na pravdě.
„Žádné události v této souvislosti a v této lokalitě hlášené nemáme a nevíme o nich," vyvrátila spekulace policejní mluvčí Michaela Richterová. Ta zároveň vyzvala, aby případní svědci, kteří by mohli identifikovat neznámého agresora, jenž cestoval vlakem, kontaktovali policii.