K vloupání do rekreačních objektů došlo podle výpovědi poškozených někdy ve druhé polovině února. Celkově neznámí pachatelé způsobili škodu, a to včetně poškození a odcizených věcí, za téměř 50 tisíc korun. Vloupání nahlásili majitelé rekreačních objektů uplynulý víkend, kdy sem po delší odmlce vyrazili.

Neznámí pachatelé například čtyřiašedesátiletému majiteli odcizili ozdoby na postroje koní, ale také třicet metrů měděného kabelu.

„Osmapadesátiletému majiteli rekreačního objektu sice neznámí pachatelé nic neodcizili, ovšem způsobili škodu za necelých deset tisíc korun. Stejně tak i jednaosmdesátiletému majiteli chaty. Z chaty nebylo nic odcizeno, ovšem neznámí pachatelé způsobili škodu 11 tisíc korun na starožitném nábytku, stejně tak poškodili další skříňky a podobně. V tomto případě činí škoda na poškození zhruba 25 tisíc korun,“ doplnila informace mluvčí rakovnické policie Michaela Richterová.

Neznámí pachatelé, nebo pachatel by mohli mít na svědomí rovněž krádež v obci Krupá, která se nachází zhruba čtyři kilometry od obce Třeboc. Zde pachatelé vnikli na pozemek a poté do stodoly za domem.

„Ze stodoly odcizili sportovní horské kolo, dále pak motorovou pilu a další nářadí. Z nedalekého dřevníku pak odcizili sekyrku. Celková škoda činí 33 tisíc korun,“ dodala policistka Michaela Richterová s tím, že policisté pracují i s verzí, že zmíněné krádeže má na svědomí jeden pachatel.

Předem avizované poryvy silného větru znamenaly komplikace také na Nymbursku. V půl čtvrté vítr shodil strom přes celou silnici v Babíně. Hasiči za pár minut silnici v obou směrech zprovoznili.
S následky vichru se energetici potýkali nadvakrát
Maso - Ilustrační foto
Maso z Česka. Nálepky na tuzemském hovězím budou od Velikonoc