Muže odpovídajícího popisu hledané osoby přijeli neprodleně zkontrolovat policisté, kteří se utvrdili v tom, že se skutečně jedná o třiatřicetiletého Jindřicha Ungra, jenž si odpykává svůj trest ve Věznici Vinařice na Kladensku. Jak potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová, muž byl na místě zadržen a umístěn do policejní cely. Mluvčí Věznice Vinařice, Ivan Suchý pro Kladenský deník doplnil, že v současné chvíli je odsouzený umístěný ve Věznici Plzeň na Borech, odkud bude v nejbližší době eskortován zpět do Vinařic.

Prezident Miloš Zeman
Někdo chce možná mařit volby, varoval ministr vnitra

Ungrovy dva uprchlé spoluvězně zadrželi policisté už ve středu krátce po půlnoci v Ústí nad Labem. Na pohyb dvou podezřelých osob upozornil strážníky obyvatel domu v Husově ulici v Ústí nad Labem. Ten o půl jedné v noci sdělil operátorovi, že se v jejich domě nachází dvě cizí osoby, které tam nemají co dělat. Po příjezdu strážníků na místo hlídka zjistila, že přijatá informace se zakládá na pravdě. "Strážníci oba muže zadrželi a se snažili se je ztotožnit. Zadržení hlídce podávali nepřesné údaje o své totožnosti, proto strážníci na místo přivolali také hlídku Policie ČR. V součinnosti s policisty bylo zjištěno, že se jedná o celostátně hledané osoby, které utekly z výkonu trestu z Věznice Vinařice, a to během výkonu práce na pracovišti v Rakovníku," popsal za ústecké strážníky Jan Novotný.

Při zadržení obou hledaných osob museli strážníci použít donucovacích prostředků. Došlo i na pěsti. Nabyté svobody se uprchlíci nechtěli dobrovolně vzdát. Nakonec oba trestanci skončili v poutech.

Zadržení potvrdila také Michaela Richterová, mluvčí Policie ČR v Rakovníku. "Dva ze tří vězňů byli zadrženi v noci na středu v Ústí nad Labem. Ani jeden z nich neměl u sebe žádný doklad, proto byla na místo povolána hlídka státní policie, která zjistila, že jde o uprchlé vězně," řekla Richterová.

Kandidáti na prezidenta
Stále nevíte, koho volit? Podívejte se na náš rychlotest pro kandidáty