To, co následovalo, připomínalo spíše humornou scénku z nějaké komedie.

Přestože dvaatřicetiletý hříšník vystoupil z místa řidiče, tvrdil policistce, která ho kontrolovala, že on rozhodně za volantem neseděl, že řídil někdo jiný. Z místa spolujezdce v tom okamžiku vystoupil i čtyřicetiletý muž a začal od vozidla odcházet pryč.
Jeho kumpán mezitím policistům stále tvrdil, že ani jeden z nich ford neřídil. A dokonce přišel se smyšlenkou, že jsou jen pasažéři a že za volantem seděl někdo třetí!

Hlídka pochopitelně vyzvala dvojici k předložení dokladů. Řidič měl u sebe pouze občanku. Poté absolvoval dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem přes 0,10 promile alkoholu. Následný test na přítomnost drog vyšel rovněž pozitivně, a to na látky amfetamin, metamfetamin a canabis. Lékařské vyšetření s následným odběrem biologického materiálu odmítl. Nakonec se ale policistům přeci jen doznal, že auto řídil, a k drogám ve svém těle uvedl, že o víkendu užil jednu „lajnu" pervitinu, kterou „šňupal", a že si dal také jednu cigaretu marihuany. Řidiči byla zakázána další jízda.

Případ je stále v šetření policie.