Došlo k tomu na Mladoboleslavsku, vše se ale začalo odehrávat na Českolipsku. V osadě Břehyně u Doks. Tam ve středu hodinu po půlnoci chtěla hlídka zkontrolovat řidičku auta, které ji zaujalo nápadně pomalou jízdou. „Vypadalo to, že je buď pod vlivem alkoholu – nebo má zdravotní problémy,“ připomněla mluvčí policie Libereckého kraje Ivana Baláková, co kolegům v terénu nejprve blesklo hlavou.

Žena podle jejích slov zastavila a zprvu spolupracovala. Až do chvíle, kdy jí policisté zakázali další jízdu, protože orientační test na drogy vyšel pozitivně. Pak začala vyjednávat. Otázku, zda by její problém nešel „vyřešit jinak“, podpořila tím, že ze sedačky spolujezdce sebrala hrst bankovek, které se jednomu z policistů snažila vnutit. „Bankovky převážně v nominálních hodnotách 5000 a 2000 korun se válely volně nejen na sedačkách, ale i na podlaze vozidla,“ připomněla Baláková. „Nemalé množství,“ doplnila k penězům nalezeným v autě Lucie Nováková z mladoboleslavské policie.

Když policista úplatek odmítl, začala řidička jednat jinak: dupla na plyn – a frr. Ujížděla směrem na Mimoň a Mnichovo Hradiště. Podle slov policistů, kteří se pustili za ní, se místy hnala až dvousetkilometrovou rychlostí; obec neobec.

Zdroj: Youtube

Celníci a inspektoři odhalili nelegální obchod s tygry
Zabít, naporcovat, prodat. Čínská medicína si žádala tygry

Uprchlice dojela až do Mladé Boleslavi, odkud se po dálnici D10 vrátila zpátky do Mnichova Hradiště. To už měla v zádech i vozy policie ze středních Čech. Další hlídka, vybavená zastavovacím pásem, si na její příjezd počkala právě v Mnichově Hradišti. Tamější Turnovská ulice se tak stala konečnou. K „úrazu“ přišly jen gumy ujíždějícího auta; řidičce se nic nestalo.

Žena, u níž původně orientační test signalizoval přítomnost amfetaminu a metamfetaminu (což by mohlo ukazovat na konzumentku pervitinu), po svém dopadení odmítla krevní test, který by množství drogy v jejím těle upřesnil. Ukázalo se také, že za řízení pod vlivem drog už byla v minulosti trestána. Kvůli tomu má také zákaz řízení.

Nyní je tak podezřelá z maření výkonu úředního rozhodnutí. Dále bude nejspíš stíhána pro přečin podplácení. „Za to ji soud může poslat do vězení až na šest let,“ upozornila policistka Nováková. A vzhledem k tomu, že se v autě našla látka, kterou policisté považují za pervitin, přibude v případě, že to laboratorní testy potvrdí, ještě stíhání pro přechovávání omamné a psychotropní látky. V šetření zůstávají i další souvislosti a okolnosti.