Policisté nyní žádají o pomoc řidiče, kteří v uvedenou dobu projížděli kolem místa činu a jeho okolím, čili ulicemi Máchova, Havlíčkova, U Stadionu, Jiráskova, Galetova a třídou Václava Klementa. Ti mohou kriminalistům poskytnout důležité záznamy z palubních kamer, které by mohly pomoci v pátrání.

„Žádáme řidiče, aby tyto záznamy policistům poskytli a taktéž je kontaktovali na linku 158,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Zdroj: Youtube

Pomoci by mohla i svědkyně, kterou lupič na útěku minul na ulici. "Muž po přepadení banky běžel ulicí Palackého do ulice Krátká (u č.p. 903), kde se v 17:28 hod. těsně minul s ženou v bílém kabátu. Její svědectví je pro nás důležité! Prosím, ozvěte se policistům na linku 158," žádá policie.

Lupič je muž ve věku 30 až 40 let, štíhlé postavy, vysoké přibližně 180 centimetrů. Na hlavě měl kuklu, z níž byly vidět pouze oči. Oblečen byl do šedé pláštěnky, černých kalhot a měl černé boty. Na pracovnici banky namířil střelnou zbraň. „Plynule česky se dožadoval vydání peněz. Měl hlubší hlas,“ popsala lupiče policistka. Nikdo nebyl při loupeži zraněn.

Přepadená pobočka banky v Máchově ulici v Mladé Boleslavi.
VIDEO: Loupežné přepadení banky v Mladé Boleslavi. Muž si odnesl statisíce

Pokud kdokoliv muže odpovídajícího popisu uvidí, nemá se ho pokoušet zadržet, ale neprodleně volat na linku 158. Muž může být stále ozbrojen.

Kriminalisté případ vyšetřují s podezřením na spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.