Popis nalezené mrtvoly: muž, věk cca 60 let, váha 63 kg, výška 180 cm, prošedivělý, deformace palce pravé ruky, pravděpodobně prodělal opakovanou operaci v oblasti břicha viditelná jizva vidlicovitého tvaru, horní čelist bez chrupu, dolní čelist 6 zubů (4 řezáky + 2 stoličky), v době nálezu byl oděn do kalhot (barva nezjištěna) s hrubšího materiálu (ne manchester), bez tetování.

„Nevím, ale nikdo z obce to nejspíše není, zas tolik obyvatel tu nebydlí," řekl pan Zdeněk. Ten si myslí, že jeho tělo přinesla do obce velká voda, která zasáhla i Rakovnicko. „Jinak si to vysvětlit nedokážu," podotkl.

S touto verzí také pracují rakovničtí policisté. Jeho tělo totiž bylo nalezeno nad soutokem zmiňovaných potoků a je tedy pravděpodobné, že jej do obce Lašovice donesl proud Rakovnického potoka. „Příčina smrti je s největší pravděpodobností utopení," sdělil Ivan Horák, zástupce vedoucího územního odboru Rakovník, a dodal: „Žádáme veřejnost o spolupátrání po totožnosti této neznámé mrtvoly. Jakékoliv informace vedoucí k objasnění lze podávat na tísňovou linku 158."

Tomu, že tělo muže unášel několik dní proud vody, nasvědčuje také fakt, že tělo bylo ve značném stádiu rozkladu a ve vodě leželo i několik týdnů. To potvrdili i samotní kriminalisté.

Mrtvolu staršího muže nalezl jednadvacetiletý mladík právě u obce Lašovice. Ten mrtvolu našel v pátek odpoledne, okolo sedmnácté hodiny, a to právě na zmiňovaném soutoku Lašovického a Rakovnického potoka. Od té doby marně pátrají policisté po totožnosti nalezeného muže. „Protože tělo muže bylo nalezeno až po několika týdnech, nebylo možné na místě určit jeho totožnost," řekl již dříve za rakovnickou policii Jiří Jurgovski. Policejní vyšetřování pokračuje i nadále, kriminalisté vyloučili cizí zavinění a byla nařízena pitva.