V pondělí, krátce před čtrnáctou hodinou, nahlásila ostraha krádež v obchodě. Na místo vyrazila hlídka městské policie. Díky rychlému jednání ochranky supermarketu zloděje nakonec dohledala ve městě. Zadržela tři muže ve věku od dvaceti do pětadvaceti let.

Mladíci se projížděli po městě ve starším vozidle peugeot bez přední registrační značky. Protože byli agresivní, hlídka je zablokovala ve vozidle a na pomoc povolala psovoda se psem.

Strážníci zadrželi jednoho z mužů. Že v tom opravdu umí chodit, ukázaly jeho dokonalé a přesvědčivé výmluvy a lži. Nakonec se po dlouhém vyslýchání ke krádeži doznal. Na místě byl potrestán blokovou pokutou ve výši tisíc korun.

Dva zadržení zloději byli ze středních a jeden ze severních Čech. Pohybovali se po celé republice. Ve vozidle převáželi několik dalších podezřelých věcí, například nový zabalený batoh a další alkohol.

Velitel městských strážníků v Novém Strašecí Martin Novák vysvětlil: „Nejhorší je, že krádež dalšího zboží nelze pachatelům dokázat, i když přesně víme, odkud věci jsou. Většina zlodějů ukradne najednou zboží v hodnotě pouze do pěti tisíc, což je na hranici přestupku a trestá se pouze blokovou pokutou.“
Zboží bylo do supermarketu vráceno.