Téměř hotovo. Uživatelé sociálních sítí již mohli vidět vnitřní prostory zrekonstruovaného plaveckého areálu, stejně tak jednatel společnosti Údržba městských komunikací (ÚMK) Rakovník Dušan Godeša osobně již vyzkoušel funkčnost zdejších tobogánů. Podle jeho slov se totiž lidé obávali, zda jsou vůbec kvůli menšímu průměru využitelné pro dospělé. Právě ÚMK Rakovník, která je stoprocentním vlastnictví města Rakovník, bude mít provoz aquaparku, oficiálně Aquapraku, na starost. V blízké době by měl být rovněž spuštěn oficiální web aquaprak.cz.

Přestavba plaveckého areálu na aquapark je již téměř hotová, podle radnice by mělo ke kolaudaci stavby dojít v prosinci. Otevření prostor veřejnosti je v plánu počátkem ledna. Město ovšem již nyní muselo zajistit provoz aquaparku, což vyjde na částku téměř 570 tisíc korun.

„V listopadu by měla být stavba předána v provozních hodnotách a je tedy nutné, od doby převzetí stavby do doby plnohodnotného provozu, zajistit jeho údržbu a připravit areál na návštěvníky,” reagoval na dotaz Deníku mluvčí Jiří Cafourek s tím, že v částce je zahrnut především nákup nejrůznější chemie a náklady na zaměstnance.

Ilustrační foto.
Úplná uzavírka ochromila dopravu
Ilustrační foto
Florbalisté bojují za novou halu
Logo budoucího aquaparku v Rakovníku.
Aquaprak. Takový název vybrali novému aquaparku