V tuto chvíli už zde fungují více než rok za podpory Centra pomoci Podkrušnohoří chráněné dílny, ve kterých zdravotně postižení lidé kompletují galanterní materiál. „Nabídku této práce se snažíme rozšířit i mezi další potřebné," vysvětlila za tuto organizaci Lenka Petříčková a pokračovala: „Hodně lidí dnes a denně bojuje s nedostatkem peněz a je třeba jim pomoci. A nejsou to jen nezaměstnaní a maminky na mateřské dovolené, ale hlásí se nám už i důchodci a i lidé, kteří chodí do zaměstnání, kteří tuto práci berou jako při výdělek. Po domluvě se s námi mohou spojit i zdravotně postižení."

Jedná se o kompletaci galanterního zboží. Například navlékání sponek na spínací špendlíky. Nejvíce zakázek mají dle Lenky Petříčkové na stiskací různě velké knoflíky, které lidé kompletují na karty. „Od malinkých až po velikost dva centimetry. Je to každopádně jednoduchá manuální práce," popsala Lenka Petříčková.

Dopisy s dotazníkem, který musí zájemci o práci vyplnit, byly rozeslány starostům jednotlivých obcí, do různých organizací i médií.
„Jsme zavedení jako poctivá a svědomitá organizace. A to samé čekáme od našich uchazečů. Na lidi musí být spolehnutí. Požadujeme tedy manuální zručnost, svědomitost, poctivost a spolehlivost," zdůraznila Lenka Petříčková.

Práci je ale nutné osobně vyzvednout ve Velké Chmelištné a dokončenou dovézt na místo odběru v čísle popisném 18, což je žlutý objekt naproti kostelu.
„Finanční odměna závisí od druhu zakázky. Všechny lidi, kteří se přihlašují, vedeme v evidenci a kdo se opravdu osvědčí, bude u nás ve stálé evidenci. Práci budeme rozdělovat podle toho, jak budou zakázky chodit," konstatovala Lenka Petříčková.

Připomeňme, že toto občanské sdružení má za sebou už devět let úspěšné humanitární práce a před sebou velký cíl, na kterém stejnou dobu pracuje: výstavba hospice a léčebny pro nemocné Alzheimerovou chorobou právě ve Velké Chmelištné.