Janu Nepomuckému chyběl kus tváře, přišel o záda… Ostatně sochař Jan Turský, který se před časem ujal obnovy, její tehdejší stav zhodnotil takto: „Zásah byl nutný, jak ve smyslu restaurátorském, tak sochařském a památkovém. Tři obory se tady potkaly a měly tady skutečně co dělat. Ta socha byla doslova před kolapsem."

A starosta městyse Křivoklát Milan Naď konstatoval: „Tak jsme si prostě řekli, že ji zkusíme dát dohromady." Nejprve, ale bylo třeba nechat sochu zapsat do seznamu kulturních památek, aby se městys dostal k dotacím z ministerstva kultury. To trvalo rok.

Další tři roky trvaly restaurátorské práce. „Socha se musela opatrně demontovat, bylo třeba z ní vyhnat mravence. Pak ji napustit, domodelovat a vrátit zpět na místo," popsal Milan Naď a sochař Jan Turský doplnil: „Práce na soše bylo hodně a zabrala nám hodně času. Tím, že měla otevřená záda, stala se jedním velkým sídlištěm hmyzu," popsal Jan Turský s tím, že památka je s největší pravděpodobností z žehrovického pískovce.

Sochaře dle jeho slov mile překvapilo, že podařilo dostat ji mezi státem chráněné památky a že se o ni městys výborně postaral. Úspěšně zrestaurovaný sv. Jan Nepomucký opět se vší důstojností stojí na zahradě místní mateřské školy a stává se tak další dominantou obce, lákadlem pro turisty, kterých městysem ročně projdou tisíce.

Pamětní kniha křivoklátské farnosti uvádí, že socha stojí v místě, kde se až do roku 1908 nacházel „hustý knížecí park".

Do Křivoklátu jsme přijeli ve chvíli, kdy zde konečné dílo přijela zkontrolovat pracovnice Městského úřadu Rakovník, Odboru školství, kultury a památkové péče Barbora Knorová. Ta mimo jiné akademického sochaře Jana Turského pochválila: „Je to úžasná proměna proti tomu, jak socha vypadala dříve. Povedlo se zase něco pěkného."

Za odborný dohled, Národní památkový ústav, dorazila do Křivoklátu Marie Kuldová. Ta zhodnotila: „Restaurátorský zásah byl odveden v plné kvalitě. Jsem tomu moc ráda, neboť podobné sochy, pokud nejsou dobře zrestaurovány, tak se většinou už uklízejí do lapidárií a nahrazují kopiemi." A za místní občany konstatovala Eliška Třísková: „Jsme moc rádi, že sv. Jan Nepomucký může opět shlížet na Křivoklát ze svého podstavce." Zástupci městyse uvažují o tom, že k soše nebude volný přístup, a to proto, aby se preventivně předešlo vandalismu. Je to pochopitelné.Oprava sochy byla časově i finančně náročná.
„Pokud si ale někdo bude přát vidět sochu zblízka, bude mu na požádání samozřejmě umožněn přístup," dodal Naď.