Letos již podeváté přijeli muzikanti v čele s Milanem Zimmermannem a přivezli stejně jako každý rok spoustu skvělé vánoční atmosféry.
V krásně vyzdobené kapli se sešlo více než sto třicet posluchačů, kteří mohli se zpěvníky zpívat spolu s Hradním duem. Na začátku koncertu pozval Milan Let z OS Kostelík před všechny diváky ředitele základní a mateřské školy ve Slabcích Jana Hůlu a poděkoval mu za spolupráci při přípravě našeho kalendáře na rok 2017. Žáci ze školy ve Slabcích malovali Kostelík a z nejlepších obrázků složili celý Kostelácký kalendář. OS Kostelík se zavázalo, že výnos z prodeje kalendáře předá jako sponzorský dar škole.

Proto Milan Let mohl překvapenému panu řediteli Hůlovi předat symbolický šek ve výši 20 tisíc  580 korun jako dar Občanského sdružení Kostelík a jako výraz poděkování za spolupráci. V úvodu koncertu občanské sdružení představilo tři nové pohledy z Kostelíka. Byl pořízen pohled ze zimního Kostelíka, letecký letní pohled na Kostelík a také pohled ze Skotska v Kostelíku. Pohledy jsou k dispozici v Kostelíku a budou prodávány na jednotlivých akcích sdružení.

Koncert zahájila jako minulý rok Kyrie Hej mistře z úvodu České mše vánoční od Jana Jakuba Ryby a pak již následovaly krásné koledy v podání Hradního dua. Diváci v kapli, povzbuzeni i vánočním punčem, zpívali spolu s hudebníky, krásná vánoční muzika se rozléhala nejen v kapli, ale po celé návsi.
Na koncert přišlo mnoho lidí jak přímo z Kostelíka, tak i ze širokého okolí. Někteří dokonce stihli i předcházející vánoční koncert v Rousínově.
Snad se příjemná nálada z vánočního koncertu v kapli přenese do celého příštího roku.

AUTOR: RADIM PERLÍN