Právě starosta města Pavel Jenšovský na posledním jednání rakovnických zastupitelů řekl, že jen výběrové řízení potrvá zhruba pět měsíců. Jedná se však ale o minimální dobu, hrozí totiž, že se některá z firem, které se výběrového řízení zúčastní, proti výsledku odvolá. Pak by došlo k dalšímu pozdržení.

„Délka stavby se pak odhaduje na jednadvacet měsíců," doplnil starosta Pavel Jenšovský.

Podle zpráv z rakovnické radnice je tak v současné době těžké odhadnout, kdy bude plavecký bazén, který by měl být rekonstruován na menší aquapark, znovu otevřen veřejnosti. Před časem se hovořilo o konci roku 2018. Zda tomu ale nakonec skutečně tak bude, záleží právě také na délce výběrového řízení.

Jak Rakovnický deník již několikrát informoval, k poslednímu dni letních prázdnin, tedy k 31. srpnu, končí provoz jediného krytého bazénu na Rakovnicku. Budova je totiž dlouhodobě ve špatném technickém stavu, ze střechy odpadávají kusy betonu, problém je s nosníky, ale také s bazénovou vanou.

„Statik uvedl, že nemíní na sebe dále brát zodpovědnost za stav bazénu," řekl starosta Pavel Jenšovský zastupitelům při projednávání uzavření bazénu.

„Dochází ke zhoršování stavu, který byl již před tím zabezpečen a nadále není již bez dalších stavebních úprav provoz prostor možný. Nebylo by to bezpečné," informovala Alida Štulajterová, mluvčí rakovnické radnice, s tím, že v tuto chvíli se návštěvníci krytého bazénu obávat nemusí, žádné bezprostřední nebezpečí tu nehrozí.

Rekonstrukce plaveckého bazénu na menší aquapark, kdy návštěvníkům budou k dispozici tobogány, divoká řeka, dětské brouzdaliště, skluzavka, sauny, vířivé vany a zázemí s občerstvením a v suterénu pak prostor se šatnami, by měla podle zatím předběžných odhadů stát 150 milionů korun bez DPH. Město bude přestavbu bazénu financovat nejen penězi z vlastních zdrojů, ale také pomocí sto milionového úvěru. Vedení radnice věří, že vysoutěžená částka bude nakonec nižší a město tak nebude muset úvěr čerpat celý.