Zjišťovali jsme pro naše čtenáře, které předměty studenty baví a se kterými mají naopak problémy. „Je to hodně individuální. Ale největší problém mají děti obecně s cizími jazyky,“ řekla Milena Mouchová, zástupkyně ředitele na 1. Základní škole v Rakovníku. Děti jsou nejúspěšnější především v předmětech, které je baví a zajímají je.

Ilustrační foto
Počet dopravních nehod roste. Řidiči riskují rychlou jízdou

Důležitá je podle učitelů také domácí příprava. „Ne všechno se děti stihnou naučit ve škole při hodině,“ doplnila Mouchová. Mezi většinou studentů, ať základních nebo středních škol, v oblibě předmětů jednoznačně vítězí spíše ty odpočinkové, jako je výtvarná a hudební výchova nebo tělocvik.
Na středních školách studenti lépe zvládají odborné předměty. „ V odborných předmětech jsem na tom se známkami lépe, protože mě to zajímá a baví mě se to učit. Z obecných mě baví nejvíce matematika, i když je hodně těžká,“ řekl Lukáš Rýgl student Střední průmyslové školy v Rakovníku.

Zatím co na odborných školách se studenti nejvíce zaměřují na předměty, které úzce souvisejí s jejich oborem, na rakovnickém gymnáziu žáci do hloubky studují český jazyk, matematiku nebo třeba dějepis. „Nejvíce mi jde čeština a i mě nejvíce baví. Je to asi proto, že chci být jednou učitelka,“ vysvětlila Nikola Maierová, studentka Gymnázia Zikmunda Wintra v Rakovníku.

Renáta Fryčová

Ilustrační foto.
Chřipka postupuje, epidemie je už na dohled