Mladé hasiče z Rakovnicka reprezentovala v třídenních soutěžích ve sportovním areálu při 3. základní škole v Rakovníku družstva z Lužné a Rynholce.

Na start se postupně postavilo dvanáct družstev, vítězů okresních soutěží. Čili 120 dětí. Náměstek starosty OSH v Rakovníku Josef Kessler obě družstva pochválil: „Konkurenci měla velikou, ale obě družstva se snažila a určitě si zaslouží pochvalu. Na to, že v Lužné mají samé nováčky, dopadli s osmým místem velice dobře. A Rynholečtí jsou jediní dorostenci v okrese. Ty musím pochválit za to, že dělali i pracovní četu. Opravdu makali."

Pořadatelé měli práce okolo uspořádání závodů poměrně dost: „A také je soutěž finančně náročná. Soutěžící i rozhodčí, kterých je kolem padesáti, se musí někde ubytovat, musí se všem sehnat strava a ceny. Takže jsme žádali nějaké peníze od sponzorů. Za to bych jim rád touto cestou poděkoval, stejně jako městu Rakovník, Svazku měst a obcí a Středočeskému kraji. Všem za podporu moc děkujeme."
Této soutěži předcházela soutěž okresní. „To tu byly pomalu tři stovky dětí a to jsme přípravku dělali zvlášť – v Řevničově, " upozornil ještě Josef Kessler.

Na ceny, které si mladí hasiči z Rakovníka odvezli, jsme se zeptali Jaroslavy Čečrdlové: „Poháry pro místa, medaile, diplomy a sladkosti."

Vítězům blahopřejeme.