Její nosné téma znělo Bio svět kolem nás a její poznávací část se opět konala v Botanické zahradě Rakovník. Přednášku pro starší děti a studenty připravili v Klubu Domu dětí a mládeže Rakovník pracovníci Chráněné krajinné oblasti Křivoklát. Soutěž pro menší děti „Ekoriskuj" připravila tradičně Jiřina Prošková, ředitelka o.p.s. Křivoklát.

Za DDM Rakovník doplnila Marie Círová: „Klání se mohlo uskutečnit díky grantu Příroda kolem nás."

Zajímavé otázky pro školáky připravil František Pazdera – SZeŠ Rakovník a tajemník soutěže Tomáš Doležal – vedoucí oddělení přírodovědy DDM Rakovník.

Výsledky: 4. a 5. třídy: 1.Filip Hejda a Matěj Ostaš ze 3. ZŠ Rakovník, 2. Julie Dýbová a Václav Lenoch ze ZŠ Kolešovice, 3. Tereza Řežábková a Anna Pondělíčková z 1. ZŠ Rakovník.

6. a 7. třídy: 1. Kateřina Sláničková a Tereza Šilarová ze ZŠ Nové Strašecí, 2. Adam Niezgoda a Monika Maroušková ze 3. ZŠ Rakovník, 3. Kryštof Sekyra a Štěpán Klaban z GZW Rakovník.

8. a 9. třídy: 1. Boris Dohnal GZW Rakovník, 2. Hana Reiglová a David Nachtigal ze 3. ZŠ Rakovník, 3. Markéta Švecová a Karolína Šmídová z 1. ZŠ Rakovník.

Střední školy: 1. Václav Hron a Bára Komárková ze SZeŠ Rakovník, 2. Jakub Kraus a Hana Sechterová z GZW Rakovník, 3. Jan Jeníkovský a Borek Požár z GZW Rakovník.

Deník blahopřeje! .