„Ráno po bouřce jsme měli komplet celou cestu spláchnutou ve vsi na cestě a na louce. To už jsme také uklidili," přibližoval starosta Krakovce Petr Jelínek.

Cesta je tedy nyní téměř nesjízdná. A tím je vlastně obec rozdělena na dvě části. Obyvatelé jedné části nyní musí jezdit přes obec Krakov.

Smutné je také, že se cesta opravovala rok po povodních v roce dva tisíce dva, kdy ji téměř celou rovněž sebrala voda. Tehdy oprava stála zhruba osm set tisíc korun.

Z části se vybudovala cesta asfaltová, zbytek pokryl recyklát. Ten se neosvědčil a za deset let „vzal za své."
Pro obec to znamená další nepříjemné starosti: shánět další prostředky na opravu, protože ze zhruba milionového rozpočtu nelze dvoukilometrovou cestu zaplatit.

„Po špatné zkušenosti s recyklátem musíme na cestě nechat udělat kvalitní asfaltový povrch. Ten je téměř bezúdržbový, " řekl Jelínek.

Dále prudká voda splavila jeden ze svahů přímo na Krakovci. Asi deset kubíků zeminy sjelo až na soukromý pozemek do zahrady.

I tady obec hledá řešení. Plánuje kolem cesty vybudovat obrubníky, aby voda tekla dále až do potoka.
„I když jestli opět spadne tak velké množství srážek naráz, ani obrubník to zřejmě nezachrání, ale chceme pro to udělat maximum," zkonstatoval starosta Krakovce Jelínek.