Na stovkách míst v České republice, ale i naši krajané v jiných zemích se společně sejdou a přesně úderem 18. hodiny si splečně zazpíváme pětici koled. Společně si tak můžeme na chvíli užít ten pocit sounáležitosti a krásných českých tradic, které nechceme nechat zaniknout.

I pětice koled, které se budou letos zpívat, jsou snad všem dokonalé známé. Začínáme koledou Nesem vám noviny a pokračovat budeme čtyřmi dalšími koledami: Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal a Pásli ovce Valaši.

Na Rakovnicku si koledy společně zazpíváme v Galerii Samson Cafeé ve Vysoké ulici, ale také u stříbrného smrku v Hořesedlích či v Kroučové. „Zvládneme to rovnou naostro, dopředu nic nenacvičujeme," informovala místostarostka Hořesedel Marcela Veidenthalerová.

Čas vánoční i čas naší společné akce Česko zpívá koledy se blíží. Těšíme se s vámi na shledanou zítra na některém ze tří míst, kde si společně užijeme nejen krásu českých koled, ale i samotnou sváteční atmosféru.

Jak je v článku výše uvedeno, úderem osmnácté hodiny si na stovkách míst zazpíváme společně vánoční koledy. Veškeré informace ze zpívání koled, fotogalerie a i videa najdete aktuálně po skončení této akce na našem zpravodajském webu www.rakovnicky.denik.cz. Zúčastnili jste se této vánoční akce a máte zajímavé snímky či videa? Zašlete nám je na e – mail: redakce.rakovnicky@denik.cz a pomozte nám vytvořit bohatou galerii.