Rekonstruovaná část chodníku je v tuto chvíli uzavřena, technika zde strhávala asfaltový povrch a také se tu odstraňovalo zábradlí. Nově tu bude položená zámková dlažba a uděláno i nové zábradlí. Dělníci nemohou ani využít staré ukotvení zábradlí, které je rovněž poničené a i nefunkční.

„Záležet bude na plnění rozpočtu města," reagovala mluvčí Alida Štulajterová na dotaz, zda jsou v plánu opravy dalších úseků ještě v letošním roce.

„Nebude se jednat o zábradlí, jako je například na křižovatce u Tylova divadla, ale bude to zábradlí s pevnou konstrukcí. Přece jen už to není v centru města, aby zde musely být řetězy," vysvětlil Miroslav Samaš (ANO), místostarosta Rakovníka. Nově bude upřena pozornost především na chodník po levé straně při cestě z města na Zátiší. Ten je totiž nejvíce využívaný dětmi ze základní školy, ale také samotnými obyvateli této lokality.

„I proto se rada města rozhodla, že zde bude zábradlí prodlouženo až k ulici S. K. Neumanna. Chodník je zde docela dost úzký, tímto chceme zabránit možnému nechtěnému vstupu do komunikace při míjení," přiblížila záměr radních Alida Štulajterová, tisková mluvčí rakovnické radnice.

Naopak na druhé straně podél frekventované Plzeňské ulice zábradlí z části zmizí. Mluvčí Alida Štulajterová sdělila, že bude zachováno pouze ke zdejším schodům, dále pak již pokračovat nebude.