Ti celé prostranství na jaře s pomocí rodičů a dalších přátel upravili, avšak na odkoupení objektu, který se nachází v havarijním stavu, zatím nesehnali dostatek finančních prostředků. „O objekt máme zájem, ale bude nám trvat trochu déle, než na to seženeme nějaké finance, které se neshánějí snadno. Byla jsem se tam v zimě podívat, je tam hezké prostředí, ale abychom v té době koupili ruinu a opravili ji, na to prostě nebylo,“ vysvětluje vedoucí rakovnických skautů Petra Kubíková.

Skauti zatím našli alespoň přechodné působiště v rakovnické nemocnici. „Ředitel nemocnice nám vyšel vstříc a tento týden už tam probíhají nějaké rekonstrukce, abychom zde zatím mohli fungovat. Říkali jsme si ale, že to bude pouze dočasné a nechali bychom nemocnici do budoucna v záloze a zatím bychom si dávali dohromady Okál. Uvidíme v září,“ nepředbíhá Kubíková.

O objekt se zatím přihlásil pouze jediný zájemce, který splnil podmínky záměru města. „Vzhledem k tomu, že pro areál nemáme žádný investiční záměr a budova stále více chátrá, doporučuje rada města zastupitelstvu prodat dotčené nemovité věci za kupní cenu 2405 tisíc korun. Záležet tedy bude na zastupitelstvu, jak se rozhodne,“ dodává mluvčí rakovnické radnice Jiří Cafourek.

Základní škola v Lužné
Luženská tělocvična bude kompletně přestavěna