Na Městský úřad Rakovník totiž dorazila žádost na výstavbu právě výše zmiňovaného hřiště, které slouží pro vybudování lepší fyzické kondice a hlavně je téměř bezúdržbové. 

„Na úřad dorazila žádost se třemi sty podpisy na vybudování tohoto hřiště," informoval starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl a ještě podotkl: „Z peněz, které se nám podařilo ušetřit při výběrových řízeních na v rozpočtu plánované akce, jsme se rozhodli vybudovat na základě žádosti občanů fitness workout hřiště v Čermákových sadech a vyměnit stávající hrací prvky ve vnitrobloku sídliště Pod Nemocnicí."

Hřiště je tvořené z kovových sestav a cvičí se zde pomocí vlastní váhy těla. Ve světě jsou teď tato hřiště velmi moderním trendem. Další výhodou tohoto systému je, že nemá žádné pohyblivé části, které by bylo v budoucnu nutné opravovat. „Hřiště by mělo být hotové nejdéle do konce července," upřesnil ještě starosta Zdeněk Nejdl.

Město Rakovník provedlo v posledních letech obnovu hřiště v Čermákových sadech, na sídlišti gen. Kholla a na dalších místech ve městě. Dále byla vybudována hřiště v rámci zrekonstruovaného vnitrobloku Čs. legií a zrekonstruovaného sídliště Klicperova. Tímto však zlepšování prostředí zejména pro děti ve městě nekončí. Již letos zahájí město rekonstrukci sídliště zvaného Bendovka, kde bude vytvořen další prostor s hracími prvky pro děti.