Konal se zde totiž nultý ročník Dne svatého Eustacha. Už samotný začátek, který byl nasměrován ke kapličce svatého Eustacha, jež je posazena na kraji lesa na Zámeckém vrchu, lze považovat za velice zdařilý. Proč? To nám za pořadatele řekl Pavel Kořán: „Konalo se zde hudebně poetické matiné. Scénář se naplnil do posledního puntíku. Hlavní aktéři, trubači Okresního mysliveckého spolku Přerov, hráli vynikající hudbu, kterou prokreslily básně Petra Třísky." Pavel Kořán dodal, že projevy, které zde zazněly, reagovaly na aktuální situaci v myslivosti na Křivoklátsku. Na fotografii vidíme jednu z excelentních ukázek umění vábení jelenů, které byly rovněž na programu dne.

Největší radost ale měl Pavel Kořán s obnovené premiéry Árie sv. Eustacha, která byla poprvé a naposledy hrána 21. září 1947 za přítomnosti autora profesora Antonína Dyka. „Podařilo se ji nalézt v archivu a talentovaný magistr uměleckých nauk Ján Garláthy ji upravil do současné podoby. Pro mě to byl vrchol nejen dnešního dne, ale jako pro křivoklátského myslivce je to pro mě, obrazně řečeno, událost století a myslím, že zaplesala srdce i ostatních křivoklátských myslivců," vysvětlil Pavel Kořán. Skladbu si pak mohli vychutnat v pozdním odpoledni ještě jednou také návštěvníci hradu.

Na sluncem zalitém nádvoří hradu Křivoklátu se pak mimo jiné návštěvníkům akce představil celostátní Klub svatého Eustacha. Jeho předseda Miroslav Drahota uvedl: „Náš klub je nejstarší mysliveckou organizací." Jeho počátky se totiž datují až do roku 1692. „Náplní klubu je vychovávat nové generace myslivců – ochránců přírody a myslivecké kynology." Byl založen nově v roce 1992 a volně navázal na činnost Schwarzenberských myslivců, kteří založili vůbec první organizaci myslivců v Čechách a říkali si Myslivecké bratrstvo sv. Eustacha.Klub na hradě předvedl historická plemena loveckých psů a nechyběli ani myslivečtí kynologové Křivoklátska s loveckými psy myslivecké praxe současnosti.Zahráli zde i Křivoklátští trubači.

„Cítím se tu příjemně. Myslivost prostě na Křivoklátsko patří. Já osobně jsem si přijel pro novou knihu Miroslava Pechy, která se jmenuje Křivoklátský lesník vzpomíná. Měla by tu dnes být i autogramiáda," těšil se jeden z návštěvníků akce pan Petr z Prahy.

Miroslav Franěk z Kněževsi zdůraznil: "Jako správný myslivec tady na Křivoklátsku dnes rozhodně nemohu chybět. Na dnešní nultý ročník Dne svatého Eustacha jsem se moc těšil a věřím, že se z oslav stane tradice a budeme se tu scházet každoročně. Uvažuje se dokonce o založení Řádu svatého Eustacha. S tou myšlenkou jsme si pohrávali už dávno a možná, že se ji nakonec podaří uskutečnit. Uvažoval o tom kdysi už člen Mysliveckého sdružení Eustach Křivoklát a velký milovník zvěře Karel Breník. Tak uvidíme."

A paní Věra z Berouna pro Rakovnický deník konstatovala: „Zajímala mě především výstava trofejí. Ty se totiž jen tak nevidí." K dispozici zde byly i prodejní stánky se zajímavým sortimentem především pro milovníky přírody a myslivosti . Na své si přišli i ctitelé lahůdek a zvěřinových specialit.

Pořadatelé: Národní památkový ústav, Správa hradu Křivoklát ve spolupráci s Lesy České republiky, s.p., Lesní správou Křivoklát a Lužná, s partnery LS Lány, p.o. Kanceláře prezidenta republiky, Městysem Křivoklát, Střední lesnickou školou a středním odborným učilištěm Písky, Školním zemědělským podnikem ČZU Lány a MS Eustach Křivoklát.