V Rakovníku se totiž již delší dobu hovořilo o tom, že vedení radnice chystá změnu stravovacího režimu u mateřských škol, tedy že by vařené jídlo v jednotlivých kuchyních nahradily polotovary. To však vedení radnice již několikrát odmítlo s tím, že radní chtěli pouze znát bližší nabídku.

„Znovu však říkám, že o případné změně by rozhodla minimálně rada města, tedy rozhodovalo by i zastupitelstvo. Nic tak není definitivní," řekl k tomu již dříve starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl. Zdeněk Nejdl stejně jako radní Miroslav Koloc se již nechali slyšet (Rakovnický deník informoval 6. února, pozn. red.), že nový systém stravování by se mohl uplatnit na 
3. Základní škole Rakovník. „Dovedu si po této schůzce představit tento stravovací systém při zachování stejně dobré kvality jídla jako dosud na 3. ZŠ v Rakovníku," řekl Miroslav Koloc. Jenže Komise pro výchovu a vzdělání při radě města Rakovník vyzvala radní, aby jakékoliv aktivity ohledně možné změny stravovacího režimu ukončili. Komise pod vedením Marka Pavlíka se touto problematikou již dříve zabývala a nedoporučila změnu stravování.

„Komise opakovaně konstatuje, že stávající systém školního stravování v mateřských školách a na 3. Základní škole Rakovník je zcela vyhovující," napsal ve svém prohlášení novinářům předseda Marek Pavlík. A právě kvůli tomu, že je současný systém stravování v rakovnických mateřských školách a také zmíněné základní škole vyhovující, vyzvali členové komise, aby se radní již touto nabídkou dále nezabývali. „Komise proto doporučuje radě města ukončit všechny další aktivity vedoucí k jakýmkoliv změnám v tomto stravovacím systému," tlumočil usnesení členů komise předseda Marek Pavlík.

Změna stravování? Neprošla by

Ačkoliv radnice chtěla znát pouze bližší nabídku ohledně externí dodávky jídla pro děti, sklízí za to kritiku nejen od opozičních zastupitelů, ale také od samostatných Rakovničanů. „Nesouhlasím, aby děti jedly polotovary vyrobené jen s vidinou zisku," napsal v diskuzi pod článkem na webu Rakovnického deníku čtenář s nickem Matej. Starosta Zdeněk Nejdl na tiskové konferenci řekl, že se právě na tomto tématu snaží někteří opoziční zastupitelé získat politické body.

„Znovu však říkám, že o případné změně by rozhodla minimálně rada města, tedy rozhodovalo by i zastupitelstvo. Nic tak není definitivní," řekl Zdeněk Nejdl. Téměř s jistotou lze říci, že pokud by o změně stravovacího systému jednali rakovničtí zastupitelé, a to jak v rakovnických mateřinkách, tak i na zmíněné základní škole, nic by se nezměnilo. Komise pro výchovu a vzdělání je tvořena napříč politickým spektrem v Rakovníku a její členové, jak již bylo napsáno výše, s jakoukoliv změnou nesouhlasí. Proti případné změně je tak více jak polovina zastupitelů. Právě starosta Zdeněk Nejdl a Miroslav Koloc se nechali slyšet, že by se změna stravovacího systému uskutečnila pouze na 3. Základní škole Rakovník.