„Proto jsme se dohodli s vedoucí odboru školství Marií Polcarovou, že zde zprovozníme další dvě třídy. Což bylo v plánu, pokud by v budoucnu někde třídy chyběly," uvedla ředitelka školy Irena Bartoníčková.

Původně se měla otvírat pouze jedna třída. Jenže dětí přišlo k zápisu více jak sedmdesát. Pak se počet upravil na osmačtyřicet, protože někteří rodiče bydleli v jiných částech města, někteří dokonce na vesnicích. Takže k dvaapadesáti stávajícím dětem přibylo osmačtyřicet. Nyní fungují ve školce čtyři třídy po pětadvaceti dětech. Do třech tříd chodí děti od tří do pěti let.

„V jedné je patnáct předškoláků a zbytek jsme doplnili dětmi narozenými na podzim a šikovnými narozenými na jaře. Přijali jsme čtyři nové paní učitelky a dva provozní zaměstnance," vysvětlila Bartoníčková.

Do jedné třídy děti dostaly nový nábytek, nové skříňky i velkou skříň na uložení lehátek na spaní. K tomu ještě nové stoly se židličkami. Vše je vyrobené na zakázku podle nakresleného plánu. Cena totiž vyšla nižší, než u hotových výrobků. Nábytek je navíc dobře udělaný. Židličky jsou opravdu bytelné z masivu. Do druhé třídy přibyly opět skříně a skříňky, židličky a stoly zůstaly původní, sestěhované z ostatních tříd. Děti si také budou hrát na nových kobercích. Samozřejmostí jsou i nové podlahy a osvětlení.

Rekonstrukce tříd vyšla na šest set čtyřicet tisíc. Z toho stálo tři sta devadesát tisíc vybavení tříd a dvě stě padesát tisíc podlaha a osvětlení. Město se podílelo částkou zhruba dvě stě tisíc. Čtyři sta padesát tisíc darovala jedna z největších firem působících v Rakovníku. Třídy doposud využívalo mateřské centrum Paleček. To se přestěhovalo do Klicperovy ulice do střediska Stopa mezi panelovými domy.