Archeoložka a zástupkyně rakovnického muzea Kateřina Blažková nejprve přečetla úryvek z Knížky Ferdy Mravence a poté už na děti čekaly různé soutěžní otázky a úkoly. Měly například spočítat, kolik hmyzích postaviček se v galerii nachází nebo pokusit se uhádnout, kolik druhů hmyzu na světě existuje. Dále měly najít vybrané brouky a jiné hmyzí postavičky, o kterých se následně něco zajímavého dozvěděly. V závěru si každé z dětí vybralo jednu oblíbenou hmyzí postavičku, kterou poté namalovaly.

Výstava s názvem „Po stopách brouka Pytlíka aneb hmyzí postavičky z knížek Ondřeje Sekory očima entomologa" je v Galerii Samson-Cafeé k vidění již od 12. března. Celkem zahrnuje 24 hmyzích postaviček z knížek Ondřeje Sekory, například Berušku, Ferdu, Chrobáka, Chrostíka, Koníka, Pytlíka, Roháče, Vodoměrku a další. Stručné komentáře, doplněné fotografiemi, obsahují různé zajímavosti ze života hmyzu.

Autorem výstavy je Zbyněk Kejval, entomolog Muzea Chodska. K její realizaci makrofotografiemi živého hmyzu přispěli rovněž Pavel Krásenský a Jitka Raisová. Prohlédnout si hmyzí postavičky mohou zájemci až do 3. května.

Spolek pražských výtvarných umělců zahájil výstavu v Nové síni Rabasovy galerie.
Pražští umělci zahájili výstavu v Nové síni Rabasovy galerie
Ilustrační foto.
Uklízet se bude také v Rakovníku