Neobvyklou nehodu, která se stala už 8. července v šest hodin večer na silnici u obce Źďár, prošetřují rakovničtí dopravní policisté.

Mluvčí policie Lenka Uriánková konkretizovala: „Holčička dle vyjádření matky dopadla na živičný povrch komunikace. Následně byla cyklistou přivolána rychlá záchranná služba z Kralovic, která zraněné dítě i s matkou odvezla do nemocnice, odkud následně matka dítěte nehodu telefonicky oznámila Policii České republiky."

Policií dosud neztotožněný cyklista řídil po výše uvedené komunikaci ve směru Tlesky – Kralovice jízdní kolo a při průjezdu přímého úseku se zřejmě plně nevěnoval situaci v silničním provozu, v důsledku čehož narazil do kočárku, který po levé straně komunikace ve směru Kralovice – Tlesky tlačila chodkyně. Vedle šla ještě její neteř. „Chodkyně ani její neteř nebyly zraněny. Cyklista po střetu z jízdního kola spadl do pravého silničního příkopu. Zda byl při nehodě zraněn, není známo. Alkohol u cyklisty nemohl být vyloučen dechovou zkouškou, neboť dopravní nehoda byla ohlášena dodatečně a do současné doby nebyla jeho totožnost zjištěna. Jeho zranění taktéž nelze vyloučit," doplnila další informace Lenka Uriánková.
Škoda na zúčastněném horském kole a kočárku je dle policie dosud nezjištěna.

Rakovničtí dopravní policisté prosí veřejnost touto cestou o pomoc při objasnění popsané dopravní kolize.
„Žádáme cyklistu a případné svědky uvedené události, aby se přihlásili, jejich svědectví je důležité pro řádné objasnění případu. Mohou využít bezplatné telefonní linky 158," potvrdila mluvčí policie Lenka Uriánková.