Z Rakovnicka kandidují manažer skladového hospodářství Sandra Oláhová (Sdružení pro republiku – Republikánská strana Československa Miroslava Sládka), podnikatel Zdeněk Renc (Strana soukromníků ČR a Nezávislí s podporou ODA) a ekonom Jaroslav Drobný (Aliance národních sil).

Všichni tři kandidáti se shodli, že by jim „pracoviště“ v Bruselu nedělalo problém. Shodli se i na nutnosti změn ve vedení Evropské unie. Rozdílné názory už ale měli na to, co by chtěli změnit po zvolení jako první. „Je to o více věcech. Konkrétní nyní neřeknu. Rozhodně jsem pro setrvání v Evropské unii. Jsem Evropan, půl života jsem žil v zahraničí,“ reagoval podnikatel Zdeněk Renc.

Kandidáti Sandra Oláhová a Jaroslav Drobný by naopak usilovali o to, aby Česká republika vystoupila z Evropské unie. „Jako první se budu snažit vyhnat celé úřednické vedení v čele s panem Junkerem z jejich korýtek do práce,“ napsala Sandra Oláhová.

Jaroslav Drobný řekl, že Česká republika má být samostatná, soběstačná a bezpečná. „To není možné, dokud Česká republika nevystoupí z Evropské unie a NATO,“ sdělil svůj názor kandidát z Rakovnicka.

Ilustrační foto.
Naposled evropské volby občany moc neoslovily
Noc kostelů v Nymburce v roce 2018.
Středočeská Noc kostelů nabídne workshopy i ochutnávku mešního vína
Ilustrační foto.
Kanalizace se dočkají i v další části města