Čtenářům nabízí čtyři místnosti s dlouhými regály naplněnými knihami. Těm nejmenším k tomu dětský koutek na hraní, kam mohou přijít se svými rodiči a pohrát si. A větší čtenáři tu mají také své místo, kde se mohou posadit, číst si nebo prohlížet knihy.

„Rodiče s dětmi sem zatím ale bohužel moc nechodí. To mě mrzí. Koutek je opravdu pěkný. Přijdou sem děti s mateřskou školou. Moc se jim tu líbí, ale pak už se sem s rodiči nevrátí," řekla knihovnice Helena Kuklíková.
Pravidelnými návštěvníky jsou žáci základní školy. Zavítají sem jak se školou, tak i sami. „Školáci čtou. Využívají i svůj koutek, i když to není tak moc, jak bych si představovala. Mají počítače a televizi, ale chodí sem," popisovala Helena Kuklíková.

Dospělí čtenáři si už cestu do knihovny také našli. Chodí jich čím dál více. Dokonce se tu začali objevovat i pánové. Ty zajímá vojenská literatura, válečná historie a detektivky. Dámy v seniorském věku si oblíbily sešitová vydání knih. Čtou je většinou večer před spaním, jsou lehké do ruky.

Jinak se v policích neohřejí cestopisy, historické romány, válečná literatura, životopisy herců a zpěváků, dívčí romány, detektivky.

K dispozici je tu i beletrie, romány pro ženy, dětské knihy i ty naučné, například o zahrádkaření nebo domácí lékárně. Pro knihy si nepřicházejí jen místní, ale i čtenáři z okolních vesnic, z Hořesedel, Kolešovic, Chrášťan.
Jako každá menší knihovna i ta místní využívá výpůjční službu Vědecké knihovny v Kladně. Dvakrát do roka sem přichází soubor nových knih podle přání. Půjčuje se také z Městské knihovny v Rakovníku.

Objednávají se i nové knížky. Knihovnice má za celý rok k dispozici určitou částku peněz, za kterou knihy nakupuje.

Vybírá i školní literaturu, která tu chyběla. Nyní je knihovna doplněná. Čítá více jak dvacet jedna tisíc svazků.
Sama knihovnice čte hodně. Nejvíce knihy od Vlasty Javořické.

„Mám ráda staré vesnické příběhy ze statků. Dříve jsem měla ráda i detektivky, ale těch je plno v televizi. Lidé se vůbec vracejí ke starým osvědčeným autorům. Říkají, že ti noví už neumějí tak hezky psát," mínila Kuklíková.

Do knihovny Kněževeští nosí také plastová víčka do sbírky na pomoc dětem. Nejvíce jich přinášejí školáci. Jsou nadšení, že mohou někomu pomoci. Teď pomáhají už třetímu kamarádovi.
Knihovna je otevřena v pondělí a ve středu od 13 do 17 hodin, ve čtvrtek od 8 do 12 hodin. Její historie začíná už v roce 1870.