Poslední ránou byla informace od vedení radnice, že kvůli nájemci se musí posunout práce na opravě a modernizaci sociálního zařízení v areálu Tyršova koupaliště až na září (Rakovnický deník informoval 18. dubna, pozn. red.).

„Rekonstrukci neodmítám, ale úředníci se mnou vůbec nekomunikují. O tom, že by se mělo sociální zařízení opravovat na začátku sezony, jsem se dozvěděl z médií," hněval se Miroslav Polcar. Ten dále úředníkům vytýká, že nebyli schopni zajistit zmíněnou modernizaci dříve.

„Sedí na úřadu, berou peníze a nejsou schopni zařídit opravu mimo sezonu. Mají na to devět měsíců. Pro mne je to omezení. Musím během hlavní sezony dát dohromady zhruba sedm set tisíc, abych si alespoň něco vydělal," řekl Miroslav Polcar.

Město sice chtělo nechat opravit sociální zařízení, ale to provizorní už by musel hradit nájemce koupaliště. To by ale podle Miroslava Polcara, nájemce Tyršova koupaliště v Rakovníku, byla další rána do rozpočtu.

„Přece nájemce nemůže suplovat v této povinnosti vlastníka areálu, tedy město. Jedno mobilní sociální zařízení stojí na den zhruba dva tisíce korun a město se od toho absolutně distancovalo. Kromě toho by to bylo staveniště a lidé by sem přestali chodit. A znovu opakuji, na živobytí si tu musím vydělat během tří měsíců. To jsou důvody, proč jsem tedy navrhl, aby se rekonstrukce posunula na konec sezony," vysvětlil Miroslav Polcar a jedním dechem dodal: „Letošní zima byla mírná a teplá. Sociální zařízení mohlo být už kompletně opravené a sloužit lidem."

Miroslav Polcar provozuje Tyršovo koupaliště letos třetí sezonu. Je to ovšem jeho poslední. Po sezoně končí, a to na základě domluvy s vedením města. „Lituji toho, že jsem do toho šel. Už bych to nikdy neudělal," neskrýval zklamání Miroslav Polcar. Ten ještě zmínil, že je nemožné, aby kdokoliv investoval peníze do areálu za takto nastavených podmínek. Současný nájemce má sice smlouvu na dobu neurčitou s roční výpovědní lhůtou, ale, jak říká, „poroučet" se může kdykoliv.

„Město mi může dát výpověď kdykoliv, a to bez udání důvodu. Pokud by se například nelíbil radním ceník, činila by výpovědní lhůta pouhé tři měsíce," četl ze smlouvy nájemce a reagoval tak na kritiku, že do areálu neinvestuje a jen „vydělává".

„Ať mi pan Tupý z Astacusu řekne, co by zde udělal jinak a jestli by sem klub Astacus cpal peníze za těchto podmínek? Otázkou je, jestli neměl klub vyjednanou lepší smlouvu," zmínil Miroslav Polcar.

Jméno nového nájemce by mělo být známo v nejbližších dnech. Vedení města v podmínkách výběrového řízení stanovilo cenu nájemného na dvě stě tisíc korun za rok. Jestli bude mít i nový nájemce stejné podmínky jako ten končící, budeme zjišťovat.