Zítra, ve středu 25. června, bude obhajovat svoji nominaci před porotou, která zhodnotí zejména výjimečnost finalistů, jejich schopnosti, mimoškolní aktivity, ale i jejich přístup ke studiu a životu kolem nás. Za profesorský sbor i spolužáky zdůraznila ředitelka školy Zdeňka Voráčková: „Doubravce gratulujeme k dalšímu úspěchu a přejeme jí hodně štěstí v obou soutěžích."

K nominaci určitě přispěl určitě zatím největší úspěch Doubravky. V červenci bude reprezentovat naši zemi na Mezinárodní biologické olympiádě, která se koná na indonéském ostrově Bali.

Sedmnáctiletá Doubravka studuje sedmým rokem na Gymnáziu Zikmunda Wintra v Rakovníku a po celou dobu studií, už od základní školy, slavila v různých soutěžích (nejen přírodovědného charakteru) velké úspěchy.

Rakovnickému deníku před časem Doubravka popisovala, jak se to vlastně přihodilo, že v létě zamíří za přírodou do tropů. „Z krajského kola Biologické olympiády jsem postoupila do kola ústředního, ve kterém spolu soutěží studenti z celé České republiky."
Letošní ročník se odehrával na půdě Jihočeské univerzity, ve Vodňanech a v Českých Budějovicích. 25. ročník prestižní soutěže se koná ve dnech 7. až 13. července na indonéském ostrově Bali.

„Moc se tam těším, jednak na samotnou olympiádu, kde budu mít možnost setkat se s biology z celého světa, jednak na exotické prostředí tropů, které jsem dosud nenavštívila," uvedla před časem Doubravka s tím, že si cení možnosti se soutěže zúčastnit. „Úlohy jsou každoročně velmi obtížné a pochybuji, že by tento rok byly jiné. Celkově se olympiády účastní přes 60 zemí a je mi jasné, že bude velmi složité dobře se umístit," dodala skromně Doubravka.

Ale zpět k projektu Nejlepší student, který podporuje výjimečné studenty a kvalitní střední školy České republiky.
Jako organizace s obrovským inovačním potenciálem chce pořádající firma MICRORISC s.r.o. ukázat studentům středních škol České republiky, že stojí za to být dobrým studentem. Tři úspěšné ročníky soutěže již veřejnosti představily sedm zajímavých, mnohostranných a vyzrálých mladých osobností.

Tři Nejlepší studenti získají odměnu 5.000 Kč a ten nejlepší navíc získá 10.000 Kč pro svou školu. Soutěž je pravidelně otevřena na jaře. Výsledky jsou vyhlašovány na konci školního roku.