Anketu najdete ve středečním vydání Rakovnického deníku.

Úřednické vládě v tuto chvíli příliš mnoho lidí nedůvěřuje. Navíc politiku obyvatelé během prázdnin ani příliš nevnímají. „Myslím, že spravedlivé by bylo, kdyby byly vypsané předčasné volby. Bývalá vláda toho pro obyčejné lidi příliš neudělala. Jenže to by někteří poslanci přišli o svoje pozice, proto se tak brání novým volbám," řekl Rakovnickému deníku Petr Novák.

To Luboš Mašek má zcela opačný názor: „Vláda Jiřího Rusnoka zde nemá co dělat. Nikdo ji nevolil. Pokud se ve sněmovně našla většina, měl prezident toto respektovat. Ke jmenování Jiřího Rusnoka premiérem tak nemělo vůbec dojít."

„Úřednickým vládám zásadně moc nevěřím. Myslím si, že to jsou lidé dosazeni narychlo, aby se zaplácla nějaká mezera. Těžko říci, co bude po ní, snad to nebude ještě horší," řekl Martin Veselý z Rakovníka.

Se jménem Jiří Rusnok měli už dříve problém dva nejznámější politici z Rakovnicka. Marcel Chládek a Zdeněk Nejdl. Oba dva se výjimečně tehdy shodli na tom, že jmenování Jiřího Rusnoka premiérem nebylo správnou volbou. Na to, co by však mělo přijít po červnové politické krizi, již společnou odpověď nenašli.

Zatímco starosta Rakovníka Zdeněk Nejdl (ODS) je toho názoru, že pokud se najde ve sněmovně většina, měla by dostat šanci, senátor za Rakovnicko a Lounsko Marcel Chládek (ČSSD) je zastáncem vypsání předčasných voleb. 

„Náš názor (polit. strany ČSSD, pozn. red.) je neměnný, stále trváme na předčasných volbách, koalice už toho zpackala dost," reagoval Marcel Chládek na dotaz Rakovnického deníku v červnu. Zároveň se nechal slyšet, že předčasné volby by mohly být již na podzim.

„Úřednická vláda je přechodná varianta. Mohla by zde být do září, než by se konaly předčasné volby," komentoval Chládek.

Jmenování Jiřího Rusnoka a následné sestavení úřednické vlády odsoudil už dříve i Zdeněk Nejdl (ODS). „Je to nestandardní. Pan prezident Miloš Zeman si dělá vládu kamarádů," reagoval Zdeněk Nejdl s tím, že stojí za usnesením grémia ODS tedy aby byla jmenována předsedkyní vlády Miroslava Němcová. „Nejsem příznivcem předčasných voleb a ani je nepreferuji. Myslím si, že Miroslava Němcová je správná volba, a to i pro samotnou ODS," dodal Zdeněk Nejdl.