Akce se koná v rámci oslav 180. výročí založení školy a pod záštitou Města Rakovníka.

Konference je naplánována na pondělí 2. prosince.

Začíná se v 9.50 hodin a v 11.40 hodin v aule gymnázia ve 2. patře, číslo dveří 214. Bude na téma Kvalita potravin a zdravá výživa.

Tato vědecká konference byla připravena laskavostí vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy Fakulty potravinářské a biochemické technologie Vysoké školy chemickotechnologické v Praze, prof. Ing. Jany Hajšlové, CSc., světově uznávané odbornice v oblasti chemie a analýzy potravin a výživy.

Program: 9.50 (11.40) zahájení – ředitelka školy Zdeňka Voráčková a profesor Kamil Březina: Vzdělávací aspekty vědecké konference na gymnáziu, zdravice starosty Města Rakovníka Zdeňka Nejdla. Kamil Březina: Proč kvalitní potraviny? 10.05 (11.55) Jana Hajšlová: Kvalita potravin a jejich chemická bezpečnost, 11.05 (12.55) diskuze a závěr.