Kolem deváté hodiny do areálu proudily tří až pětičlenné týmy dětí se svými vedoucími, trenéry, rodiči a dalšími fanoušky. Přípravka nemá centrálně daná pravidla pro své soutěže, ale toto krajské setkání se inspirovalo rakovnickou soutěží Plamínek určenou právě pro nejmladší hasiče ve věku od 3 do 6 let. Tato směrnice plně vychází z celostátní hry Plamen pro mladší a starší žáky.

Disciplíny upravené věku závodníků tu vznikly před 19 lety. Vychází ze stejných zásad jako celostátní hra Plamen. Hlavním cílem je u dětí a mládeže rozvíjet zájem o technické vzdělávání, pohybové aktivity a oblast integrovaného záchranného systému. Jsou pro ně připravovány volnočasové, vzdělávací a sportovní aktivity. Organizátoři se snaží o vytváření motivujícího prostředí pro budoucí práci nejen v jednotkách sborů dobrovolných hasičů obcí.

Slavnostní závěrečná prezentace projektu Příběhy našich sousedů v sále Státní okresního archivu Rakovník.
PODÍVEJTE SE: Žáci představili v rakovnickém archivu příběhy pamětníků

Na odhodlané závodníky čekaly na hřišti rakovnické sokolovny čtyři disciplíny - štafeta 3 krát 50 metrů, štafeta trojic, štafeta CTIF a útok se džberovou stříkačkou. Setkání se zúčastnilo celkem 17 týmů z okresů Rakovník, Příbram, Kladno, Nymburk, Praha-východ, Mělník, Kutná Hora a Kolín. Po zvládnutí celého soutěžního programu se děti mohly zastavit u preventivního stánku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje nebo se občerstvit u stánku Sboru dobrovolných (SDH) hasičů Lužná.

Při závěrečném vyhlášení získaly všechny děti věcné ceny, sladké odměny a dřevěné medaile ve tvaru plamínku připravené k vymalování. Vítězi se stalo družstvo z SDH Doubek A (okres Praha-východ) před SDH Svatý Mikuláš (okres Kutná Hora) a družstvem Doubek B.

Jaroslava Čečrdlová