Vedení města se rozhodlo o vypsání řízení o nového nájemce prostor restaurace i s vědomím, že bude muset město současného nájemce, což je společnost Heineken, kam spadá také Královský pivovar Krušovice, vyplatit. Právě Heineken investoval do restaurace a také baru miliony korun s tím, že následně si zde investované peníze „odbydlí" a bude platit i roční ponížené nájemné. „Částka, kterou zbývá doplatit a kterou doplatí město Rakovník, činí zhruba 4,7 milionu korun," informoval starosta města Pavel Jenšovský (ČSSD), zároveň ale dodal, že se částka městu vrátí v podobě daleko vyššího nájemného. Zatímco současné roční nájemné se pohybovalo okolo tří set tisíc korun, nové nájemné by mělo být o jeden milion korun vyšší.

Do soutěže o restauraci se původně přihlásily dva subjekty, rakovnický pivovar a také společnost Heineken. A právě druhý jmenovaný měl kvůli nejvyšší podané nabídce nakročeno k tomu, že bude i nadále nájemcem restauračních prostor.

„Zástupci společnosti Heineken poté ale svoji nabídku upravili, s cenou se dostali pod námi požadovanou minimální cenu. Odbor správy majetku je následně vyrozuměl, že nesplňují podmínky řízení," informoval starosta Pavel Jenšovský.

Společnost Heineken má v centru města ještě jednu restauraci v místech, kde byla kavárna Slavie, a to Šalandu, která je koncipována do třicátých let minulého století.