„Jednalo se o vůbec první letošní společnou akci celé školy. Loni jsme kvůli covidu žádnou akci ke dni dětí neměli, ale předloni jsme tu měli tu samou skupinu lidí, bylo to tenkrát na téma rytíři. Pro děti to byl příjemný zážitek,“ usmívala se učitelka z třídy Berušek Kristýna Andrlová.

Na téměř sto padesát dětí ze šesti tříd čekalo opravdové pirátské dobrodružství, které si pro ně připravili piráti a pirátky ze Zoo Olešná u Hořovic.

V pátek začaly tradiční Máje v Pecínově.
VIDEO: V Pecínově začaly tradiční Máje. Starého krále nahradil nový

Holky a kluky během slunečného dopoledne čekalo několik stanovišť, při kterých plnili různé úkoly, jako třeba přebíhání po kamenech přes divokou řeku. Dále se trefovali míčky do terčů, běhali přes překážky, dokazovali svoji sílu a stabilitu v pirátském souboji. Soutěžili také ve skládání pirátských obrazů z jednotlivých dílů, nebo se povozili s dvojicí pirátů na opravdových ponících. Na konci stezky je pak čekal malý poklad.

Na ratolesti největší rakovnické mateřinky čeká v rámci dne dětí ještě opékání buřtů a na konci června rozloučení s budoucími školáky.

Všechny rakovnické děti si mohou v rámci Mezinárodního dne dětí vyzkoušet také Pohádkovou stezku v Čermákových sadech, kterou si připravil Dům dětí a mládeže. Na účastníky čeká do středy dvacet zastavení s pohádkovým kvízem.