Na vině ale nejsou záplavy, nýbrž ruka vandala. Vrchní strážník Pavel Škvára potvrdil: „Povalena byla také cihlová stavba elektrického rozvaděče. Nedovedu si představit, jak se to někomu mohlo povést. To na to musel vzít bagr."

Škody má na svědomí pravděpodobně skupina osob, která šla podél potoka po Nábřeží Tomáše G. Masaryka směrem k fotbalovému stadionu SK Rakovník.

Za Správu a údržbu městských komunikací Rakovník uvedl v pondělí ráno Dušan Godeša: „V tuto chvíli už z potoka vše vytahujeme. Zatím je venku šest laviček. Kolik tam toho vandalové naházeli, přesně nevíme, to zjistíme až opadne voda."

Správě a údržbě městských komunikací Rakovník přidělává vrásky na čele travnatý svah v Prokopově ulici. „Tím, jak stále prší, hrozí zde sesuvy půdy. Tamní situaci proto průběžně monitorujeme a jsme připraveni ji začít okamžitě řešit, pokud by svah sjel do ulice. Více v tomto nemůžeme dělat, pozemek patří Českým drahám," doplnil Godeša.

S kontrolou městských ulic pomáhají i strážníci: „Je třeba čistit vpustě do kanálů, zbavovat je naplaveného odpadu, aby do nich dešťová voda mohla volně vtékat," doplnil Škvára.