Starosta Jan Polák uvedl: „Plánujeme ho umístit při výjezdu z Jesenice směrem na Rakovník u jednoho zemědělského areálu." Začátek stavby by měl začít někdy v březnu příštího roku s tím, že hotovo by mělo být do června. Náklady se odhadují okolo 8 milionů korun. „V současné době máme jen takzvané sběrné místo, ale to je jak kapacitně, tak i svým umístěním nevyhovující. Nachází se totiž téměř v centru města, ve vilové čtvrti, a nemyslím si, že je to úplně vhodná lokalita," popsal Jan Polák.

Městu Jesenice a jeho obyvatelům je třeba nabídnout prostory lépe vyhovující potřebám současné doby. „Občané třídí plechovky i bio-odpad, plechovky, tedy hliníkové od nápojů, mohou házet do kontejnerů na plasty. Máme to tak sjednáno se svozovou firmou. Na třídičce si je od plastů oddělí. Trávu a větve je také možné zdarma vozit na sběrné místo. Trávu odváží svozová firma, větve štěpkujeme a používáme jako mulč. Sbíráme i vysloužilé elektrospotřebiče. Proto jak vidíme, tak už skutečně potřebujeme více místa," zdůraznil Jan Polák.

Nový sběrný dvůr by měl být modernější. Počítá se s více nádobami, větším prostorem na štěpkování i váhou. „Za váhu budeme rádi. V současné době máme problém 
s tím, že když někdo přiveze suť, tak se jen těžko odhaduje její množství. A protože za suť vybíráme peníze, neboť my zase platíme firmě za její odvoz, tak se nám jen těžko určuje cena hromady," dodal Jan Polák.

V uplynulém týdnu vedení radnice v Jesenici také otevíralo obálky na zakázku rekonstrukce místních komunikací. Týká se ulice 5. května, Křižíkovy a Školní. Akce by měla začínat v únoru nebo 
březnu příštího roku. „Nabídky se sešly tři 
a v současné době je hodnotíme, uvidíme, jak vše dopadne," konstatoval Jan Polák. Cenové rozmezí je okolo 15 a půl milionu korun. „Silnice ve zmiňovaných ulicích jsou v současné době 
v nedobrém stavu. Křižíkova ulice je pravděpodobně nejhorší ulicí v Jesenici. Tam je skutečně dožívající živice a na ostatních jsou problémy s odvodněním," vysvětlil Jan Polák.
Na rekonstrukci ulic získala Jesenice dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy. „Okolo čtrnácti milionů korun. Výše dotace se ale odvíjí podle ceny, kterou vysoutěžíme. Je tedy možné, že se ještě mírně poníží. Současně v těchto ulicích budeme dělat také veřejné osvětlení, které město Jesenice uhradí ze svého rozpočtu," dodal ještě Jan Polák.