Vystoupí zde Komorní pěvecký sbor Čeští madrigalisté, Rakovnický komorní orchestr a několik sólistů.

Magdalena Střesková, koordinátor kulturních akcí na hradě, popsala: „Komorní pěvecký sbor Čeští madrigalisté osvědčuje stabilně svoji vysokou úroveň. Na Křivoklátě účinkoval loni s velmi kvalitním a precizně provedeným adventním programem."

Letos uvede známé skladby, které jsou určeny k předvedení právě v čase vánočním. Rakovnický komorní orchestr se vrací se svým účinkováním na Křivoklát po několikaleté odmlce. „Věřme, že tak tomu bude k naší oboustranné spokojenosti.," dodala Magdalena Střesková.

Úryvek z předklasicistní Stamitzovy Sinfonie č. 1 v jeho podání bude předznamenáním finálové části koncertu, v níž jako sólisté vystoupí kasteláni.
„Lidé si už zvykli, že kasteláni našich hradů a zámků bývají nezřídka lidé širokých zájmů," dodala Střesková. Dnes nikoho neudiví, když píší knihy, malují obrazy, chovají kozy či husy, nebo hrají divadlo. A tak se také tři kasteláni z Územní památkové správy v Praze dohodli, že si společně zazpívají na veřejnosti a vybrali si bytostně český národní repertoár – Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby. Ač se životní příběhy těchto aktérů vyvíjely různě, dnes každý z nich spravuje některý z objektů ve správě Národního památkového ústavu – Hana Krejčová Jezeří, Libor Knížek Hořovice a Petr Slabý Křivoklát. Přijďte se tedy potkat s kastelány zpívajícími, neboť jak klasik praví: „V hudbě život Čechů".