V čem vlastně spočívá vaše práce?

Ve zhotoveni, rekonstrukci nebo stavbě pomníků, schodů a všeho, co lze z kamene vyrobit.

Předpokládám, že musíte být fyzicky zdatný… a jaké předpoklady by měl člověk ještě k této práci mít?
Fyzičku člověk musí mít. Když to jde, snažíme se použít techniku, která nám práci ulehčí.
Vše děláme s velikou přesností, na což si náš šéf vždy dohlédne. Moje práce tedy vyžaduje krom jiného i pečlivost. Také se samozřejmě hodí prostorová představivost, stavařské znalosti, počítání a občas člověk musí umět zaimprovizovat.

Ve firmě vás pracuje více mladých lidí, jak spolu vycházíte?
Když nepočítám šéfa, tak jsme všichni ve věku do třiceti let, takže si velmi dobře rozumíme, nepoznali jsme se v práci, ale už dávno předtím.

V rámci svého zaměstnání jste určitě projel už velkou část našeho okresu. Dá se o některém hřbitovu říci, že je něčím výjimečný, myslím tím například polohou v krajině, nebo tím, jak je udržován či chátrá?
Během jednoho dne pracujeme i na pěti různých hřbitovech. Nejzajímavější je to z mého pohledu v okolí Berounky. Myslím, že se každá obec o svůj hřbitov stará. Některá více, jiná méně, ale zanedbané to není nikde.

Nemohu se nezeptat. Nenutí vás práce, kterou děláte, přemýšlet častěji o smrti?
Ne, i když si to hodně lidi myslí, není tomu tak.

Někdy to tak nějak vyjde a určitě se při práci zdržíte na hřbitově déle, přijde soumrak … nepřepadne vás takový ten podivný pocit?
Stalo se jednou, ze jsme nestihli dodělat práci do tmy a museli jsme si svítit svíčkami, a neodpustili jsme si vybafnout na kolegu, ten pak asi podivný pocit měl… (smích)

Co vás na vaší práci nejvíce baví?
To, že se nedělá jedna práce dokola, ale je to pokaždé něco jiného a jinde. Ta rozmanitost. A taky mám rád náš kolektiv.

Jakým způsobem nejraději trávíte svůj volný čas?
Rád jezdím na kole i autem. Mám rád i pěší výlety.