Poté se volební místnosti definitivně uzavřou a začne sčítání hlasů nejen pro kandidáty do obecních zastupitelstev, ale i pro kandidáty na post senátora.

Podle předběžných odhadů by výsledky z obcí z rakovnického regionu měly být známy až ve večerních hodinách. „Nedokáži vůbec odhadnout, kdy výsledky budou. Oproti jiným okresům budeme počítat i hlasy pro senátory," řekla Rakovnickému deníku Eliška Holková, tajemnice Městského úřadu Rakovník. Jisté však je, že malé obce, jako je například Švihov s osmačtyřiceti obyvateli, Bdín s padesáti devíti obyvateli, Kalivody, Krakovec či Nezabudice, lze očekávávat spočtení volebních lístků o několik hodin dříve. Déle si budeme naopak muset počkat na výsledky ze tří měst na Rakovnicku (Rakovník, Nové Strašecí, Jesenice).

V Mateřské škole V Lukách v Rakovníku přišli netrpěliví voliči už hned po pátečním obědě. „Lidé jsou na volby natěšení. Zvonili zde na nás už v půl jedné odpoledne, že jdou volit," řekla s úsměvem ve tváři ředitelka mateřinky Jana Kovářová. Právě v herně školky je jedna z volebních místností v Rakovníku. Volební zpravodajství sledujte na rakovnicky.denik.cz.