Letos se do klání přihlásilo šest kapel, mezi domácími Rakovnickej potok. Jako host vystoupila kapela Kupa Kladno. Ani diváci si letošní přehlídku písniček nenechali ujít. Zřejmě je také vylákalo krásné počasí.

Za celou dobu Zbečenských kaprů to bylo podruhé, co kapr nezmokl. Loni se dokonce odložil až na září kvůli povodním. „Měli jsme uděláno dvě stě padesát keramických kapříků na krk, ale bylo jich málo. Tipujeme, že přišlo tak přes tři sta lidí. A myslím, že byli spokojeni. Líbilo se jim to a dokonce nám děkovali," řekla za pořadatele Vlasta Šimáčková.

Kapříky na krk pořadatelé rozdávají už od desátého ročníku. Nejprve pekli v troubě moduritové, jeden rok je zhotovil kovář Prošek ze Zbečna. Nyní návštěvníci odcházeli s kaprem keramickým od keramika z Dobřichovic.

Každá z kapel měla čtyřicet minut na to, aby ukázala, co umí. O jejím umístění v soutěži pak rozhodovali diváci. Ti nejlepší dostali jako cenu uzeného kapra z lahovického rybářství. Ke kaprům upekl Luboš Vokoun domácí chléb v peci Hamousova statku. Cena je vskutku tradiční. Nejlepším se rozdává už od začátku.

Písničkovou soutěž Zbečenský kapr pořádají Kamarádi Berounky a přátelé. Hlavními aktéry jsou Václav Souček ze Sýkořice, Jaroslav Hokr, který má v Újezdu nad Zbečnem chalupu, Vlasta Šimáčková a naposledy se přidali chataři, manželé Randlovi, a Luboš Vokoun. Akci podpořil také Obecní úřad Zbečno.

Výsledky soutěže:

1. New Rebels
439 hlasů
2. Rakovnickej potok
364 hlasů
3. Mix band
363 hlasů