Do Plzeňské ulice totiž ústí kromě výjezdu ze zdejšího supermarketu, výjezd ještě z jednoho velkého obchodu a dalších sousedních firem, ale také z okresního archivu, benzínky a v neposlední řadě tudy vyjíždějí také obyvatelé přilehlého sídliště. Navíc zanedlouho zde přibude další výjezd z nové bezdotykové automyčky. Ve stavbě je také výdejní sklad jednoho z velkých obchodů. Problémem je i zrušení autobusové zastávky příměstské dopravy.

„Budeme se snažit vymyslet novou lokalitu, kde by mohly autobusy zastavovat,“ uvedl starosta Rakovníku Luděk Štíbr. Poslední autobusová zastávka je umístěna u Hornického sídliště pod benzínovou čerpací stanicí. Jižně od ní už žádná další není.

Ilustrační foto
Ella´s burger kontrolu návštěvníků odmítá, jiní jsou s ní smířeni

Právě nad touto lokalitou by měl být v budoucnu vystavěn úsek B1 obchvatu města, který dopravě výrazně ulehčí. Zatím ovšem není jasné, kdy práce začnou. „V současné době probíhá majetkoprávní vypořádání pozemků. Po jeho ukončení bude zažádáno o stavební povolení a dopracována projektová dokumentace. Až poté bude následovat výběrové řízení na zhotovitele a realizace,“ uvedla Petra Kučerová z krajské Správy a údržby silnic.