„Na výstavbu chodníku jsme obdrželi dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury, a to ve výši osm set padesát tisíc korun. Podíl obce činí zhruba tři sta padesát tisíc korun," řekl starosta Pavlíkova Miroslav Truxa. Ještě před samotnou výstavbou chodníku bylo nutné udělat stoku pro dešťovou vodu stékající ze střech rodinných domů podél silnice.

Původní záměr vedení obce byl však jiný. Jak Rakovnickému deníku řekl starosta Miroslav Truxa, opravy se měl dočkat chodník podél Zabránského rybníka v obci. „Jelikož jsme ale obdrželi dotaci, museli jsme opravu tohoto chodníku přesunout na příští rok," řekl Miroslav Truxa.

Ten zároveň podotkl, že změny by se měla dočkat celá lokalita okolo rybníka. Vedení obce má v plánu nejen opravit chodník včetně zábradlí, ale také zrevitalizovat rybník a jeho okolí a zrekonstruovat jeho výpusť. Vše je ale závislé na tom, zda-li se obci podaří získat nějakou dotaci. „Vyčištění a odbahnění by nyní mělo dobrý efekt, jelikož do rybníka již netečou splašky," komentoval starosta Pavlíkova s tím, že opravením výpusti by se vyřešil problém s akumulací vody v rybníku. Ta je v současné chvíli neúčinná a rybník vodu nezadržuje. Jen samotná oprava chodníku včetně zábradlí by měla stát zhruba milion korun.