Skončila oprava kruhového objezdu v Pražské ulici
Rakovník – Alespoň trochu úlevy pociťují řidiči projíždějící Rakovníkem. Ve středu totiž skončila oprava kruhového objezdu v Pražské ulici. Kvůli celkové rekonstrukci povrchu musela být zcela uzavřena silniční výpadovka ve směru na Prahu a Nové Strašecí. Spolu s uzavírkou Pražské ulice skončil také obousměrný provoz komunikací kolem zimního stadionu. Od středy zde platí znovu jednosměrka ve směru od budovy plaveckého bazénu k plynárně.

V botanické zahradě se uskuteční 15. ročník soutěže
Rakovník – V rámci Dne Země se v Rakovníku uskuteční mimo jiné také už patnáctý ročník botanické soutěže, která je určena pro žáky základních a středních škol. Téma akce je „Ekologická abeceda“. Akce se koná ve středu 24. dubna od 8 hodin v Botanické zahradě v Rakovníku, kde budou žáci a studenti ve dvoučlenných družstvech na dvou okruzích odpovídat na otázky z oblasti přírody a ekologie. Součástí soutěže bude i přednáška na téma „Udržitelný rozvoj – víš co to je?“. V ten samý den pak můžete Botanickou zahradu v Rakovníku navštívit a pokochat se krásou rostlin v rámci Dne otevřených dveří.

Soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího velikonočního beránka se účastnilo celkem deset dospělých a šest dětí.
V novostrašeckém muzeum se již podeváté hodnotili velikonoční beránci

Hlavní cenou tomboly je sele
Lašovice – Už v sobotu 20. dubna se koná v Kulturním domě Lašovice od dvaceti hodin Velikonoční zábava. K tanci a poslechu zahraje skupina Ježkovi voči. Pořadatelé připravili také bohatou tombolu, hlavní cenou je sele. Vstupné činí stokorunu.

Velikonoční trhy v Rousínově
Rousínov – V Rousínově se v pátek 19. dubna konají velikonoční trhy, a to ve zdejší hospůdce. Možnost zakoupit zboží s velikonoční tématikou či se jen nechat inspirovat budete moci v době od desáté do patnácté hodiny.

Startuje druhá sezona fotbalgolfu v Pavlíkově
Pavlíkov – I letos si mohou zájemci přijít zahrát či jen vyzkoušet fotbalgolf do Pavlíkova. Provozovatelé areálu v předchozích dnech oznámili datum zahájení druhé sezony. Až do poloviny května si příchozí zahrají o prodloužených víkendech – vždy v pátek od 14 do 19 hodin, v sobotu a neděli od 10 do 19 hodin. „Následně budou otevírací hodiny poupraveny,“ řekl předseda FotbalPark Pavlíkov Jaroslav Červený.

Policisté pátrají po pachatelích, kteří kladivem urazili soše Rudoarmějce hlavu. S tou následně odešli.
Kdosi urazil soše Rudoarmějce hlavu. Město nechá sochu obnovit
Modernizace dálnice, ilustrační foto
Do Prahy po dálnicích, nebo raději okreskách? Chystají se opravy